Blog

Spúšťate nový web? Vynikajúce, ale práca tým nekončí!

18/11/2016

Ak ste práve spustili nový web, gratulujeme Vám a prajeme veľa úspechov, návštevníkov a predovšetkým zákazníkov a používateľov. Projekt tvorby nového webu, či už firemnej prezentácie, e-shopu alebo napríklad komunitného portálu, si iste vyžiadal poriadnu dávku plánovania, schôdzok, nervov, času a peňazí. Bohužiaľ ale ešte nemáte vyhraté.

Teraz hlavne dajte pozor a nezaspite na vavrínoch. Mnoho ľudí sa totiž domnieva, že spustením webu do ostrej prevádzky všetka starosť končí. Bolo by to tak krásne, ale bohužiaľ to tak nie je. Ak to totiž so svojimi webovými stránkami myslíte vážne, musíte sa o ne starať. Takáto investícia do webových stránok sa dá prirovnať k nákupu automobilu. Prvá investícia je najväčšou a po nej príde chvíľa pokoja, ale o nejaký čas sa auto pripomenie s výmenou oleja, nákupom zimných pneumatík či občasnou návštevou umývačky. Pravidelné platenie hostingových služieb a licencií pre web stránku je možné chápať ako doplňovanie paliva do vozidla.. a novú metalízu ako redesign, to aby susedia zase začali závistlivo pozerať.

Správa webových stránok

Pri spustení webu (a vlastne aj pri prevádzke existujúceho) sa teda do hry dostáva služba správa webových stránok. Tú ponúka mnoho dodávateľov a bohužiaľ výber toho správneho nie je jednoduchý, pretože kvalita služieb sa môže výrazne líšiť. Čo správna správa webu prináša? Mimo mnoho ďalšieho napríklad tieto výhody:

  • rýchla reakčná doba na nové požiadavky,
  • konzultácie,
  • automatická údržba webu, napr. zaisťovanie aktualizácie systému,
  • pravidelné reporty vykonanej práce,
  • návrhy na zlepšenie,
  • informácie o trendoch, možnostiach rozšírenia.

Predovšetkým možno povedať, že pri dohodnutí sa na správe webových stránok si kupujete pohodlie. O veľa vecí bude postarané automaticky, prípadne po Vašom schválení. Kvalitná firma sa bude snažiť dbať o Vašu spokojnosť, preto nebude zanedbávať upozornenie na dôležité bezpečnostné aktualizácie či iné hrozby a veci (napr. Zmena legislatívnych podmienok či pravidiel od Google).

Ak vyberiete správne, dodávateľská firma Vám bude pomáhať koncepčne rozvíjať Váš biznis. Ak sa motivácia pre spokojnosť klienta skombinuje s rozšírenou dodávkou služieb, môžete na jednom mieste získať okrem správy webových stránok tiež copywriting, online marketing či správu PPC kampaní alebo sociálnych sietí.

Nepodceňujte správu webových stránok. Nielenže sa vystavujete zbytočnému riziku opomenutia bezpečnostných aktualizácií, ktoré môžu mať za následok veľké investície do nápravy, ale zbytočne prichádzate o ponúkané odporúčanie od firmy, pre ktorú je sledovanie najnovších trendov absolútnou nutnosťou.